Ovocňák - 100% přírodní produkty z ovoce a zeleniny



Dodání zdarma

E-shop





Žemlovka s tvarohem a višněmi

Variací na téma žemlovka existuje dlouhá řada. My jsme pro vás připravili verzi s chuťově výraznými višněmi a ochuceným tvarohem.

  • 500 g veky
  • 90 g moučkového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 300 g měkkého tvarohu (tučný)
  • 2 vejce
  • 600 ml mléka
  • 300 g višňového pyré
  • 150 g másla
  • 300 g čerstvých nebo mražených višní

1. Veku nakrájejte na plátky a namočte do mléka s rozšlehanými vejci. V druhé míse smíchejte tvaroh a višňové pyré a dle chuti doslaďte. Potom začněte vrstvit namočenou veku do pekáčku. Na veku dejte višně a višňové pyré s tvarohem. Posypejte cukrem a pokračujte s dalšími vrstvami. Horní vrstva by měla být z veky.

2. Nakonec pokapejte rozpuštěným máslem a vše potřete rozšlehanými bílky a dejte péct při 150 °C na cca 45 minut.

Při podávání posypejte moučkovým cukrem.

Fotogalerie

« Zpět