Ovocňák - 100% přírodní produkty z ovoce a zeleniny



Dodání zdarma

E-shop





Jahodové knedlíky s jahodovým pyré a zakysanou smetanou

Ať už děláte knedlíky z čerstvých nebo mražených jahod, vždy jsou úžasné.

  • 15 g droždí
  • 30 g krupicového cukru
  • 330 ml mléka
  • 750 hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 600 g jahod
  • 100 g moučkového cukru na posypání
  • 300 g zakysané smetany
  • 300 g jahodového pyré

1. Droždí rozmíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte trochu mouky a rozmíchejte, až vznikne kvásek, který nechejte vykynout.

2. Do zbylé mouky přidejte vejce, sůl, kvásek a zbylé mléko. Vypracujte hladké těsto a dejte vykynout.

3. Těsto rozválejte na silnější plát a nakrájejte na čtverce. Poté do čtverců vložte očištěné jahody, pečlivě zabalte a nechejte ještě jednou vykynout.

4. Vykynuté knedlíky vařte v mírně osolené vodě 10-12 minut. Po uvaření ihned propíchněte, aby z nich mohla uniknout pára a knedlíky se nesrazily.

5. Do zakysané smetany vmíchejte jahodové pyré, popřípadě dochuťte moučkovým cukrem. Knedlíky podávejte podlité smetanou s pyré a posypané moučkovým cukrem.

Fotogalerie

« Zpět