Protože obaly nerostou na stromech. V Ovocňáku recyklujeme, co je v našich moštnostech

Při zpracování ovoce využíváme každý jeho kousíček do poslední kapky. Proč by to mělo být s obaly jinak? V Ovocňáku pečujeme o naše sady i okolí a co se týče životního prostředí, máme názor, že každý musí začít nejdříve u sebe. Stačilo se zamyslet a našli jsme hned čtyři způsoby, jak naší planetě nejen odlehčit, ale také tím ještě někomu dalšímu udělat radost.

Zasytit a zabavit

Stavebnici už nemusíte kupovat samostatně. Stačí spořádat pár Ovocňáků, a máte ji doma! Navíc se vám sbírka rozšíří s každou snědenou kapsičkou a s vypitým moštem. Vyhazovat plastová víčka by bylo donebevolající plýtvání, tak jsme z nich udělali barevná ozubená kolečka Ovovíčka, ze kterých postavíte od kytičky po letadlo úplně všechno. Bílá, růžová, zelená, modrá, červená, můžete je řetězit za sebe i skládat na sebe… možností je spousta! Teď je jenom otázka – budete příště vybírat podle příchuti, nebo podle barvy víčka, která se vám víc hodí do skládačky?

Povol, slož a pošli dál

Čím jednodušší recyklace bude, tím víc lidí naláká. Proto jsme pro naše partnery obchodníky zařídili zpětný odběr kartonů. Jak to funguje? Na dně transportní krabice od našich produktů povolí zámek, složí ji, následně krabice naskládají do sebe a předají našemu dopravci, který je při předávce nového zboží vezme a odveze zpátky k nám. Tady je prořídíme, ty nepoškozené znovu využijeme a ty poškozené… nadrtíme na výplň do krabic eshopu. Pro každého obchodníka, který se zapojí, máme navíc přichystanou sladkou ovocnou odměnu. Protože pomoc přírodě se mi rádi odměníme.

Pro někoho odpad, pro kravičky poklad  

I když naše ovoce „ždímáme“ (doslova i obrazně) do poslední kapičky, vždycky něco zbyde. Co se zbytky ovoce, které už se nám nehodí do žádné dobroty, ale jinak jim nic není? Na něch si pochutnají naše kravičky. Nezdá se to, ale z lisování a pasírování nám toho zbývá docela dost a tak o svačiny na farmách není nouze. Zvířata si tak můžou pochutnat třeba na zbytcích jablek, která zůstanou po výrobě našeho za studena lisovaného 100% Jablečného moštu a mnoha dalších. Všechny naše produkty jsou totiž z českých a slovenských plodů, takže ani jeden ze 4 žaludků nepodráždí žádná exotika. 

Koloběh vody v… ovoci

Při výrobě také spotřebováváme hodně vody hlavně pro oplach ovoce, případně proplachování strojů a ani tu nepouštíme jen tak do odpadu. Zavlažujeme jí naše sady, a tak se do přírody vrací, aby v sadech mohlo růst další ovoce, které zase opláchneme a vodu z oplachu vrátíme do sadů a pak…  Asi tušíte, jak je to v tomhle koloběhu dál.

Ohleduplnost k přírodě, omezení plastů a hlavně další využití odpadových surovin a materiálů. Jako česká rodinná firma chceme pečovat o prostředí, ve kterém žijeme a pracujeme, a taky to naučit naše zákazníky. Ty malé hrou, ty velké třeba sladkou odměnou. Aby recyklace chutnala sladce.