O Ovocňákovi

Jak to začalo?

Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se v naší rodině zrodila už v roce 2011. Chtěli jsme českým spotřebitelům nabídnout kvalitní český produkt, který nám v té době na trhu chyběl. A proč zrovna mošt? U nás v podhůří Bílých Karpat, na jejichž jižních svazích se daří hlavně ovocným stromům a vinné révě, nebylo potřeba inspiraci hledat dlouho.

Kde vyrábíme?

Mošty, pyré a další produkty vyrábíme pod značkou Ovocňák v moštárně v Rudicích a od roku 2019 i na farmě v Beckově na Slovensku.

Odkud jsou suroviny?

Vyrábíme převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z oblasti Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, malou část bereme od o něco vzdálenějších moravských pěstitelů nebo farmy Beckov. Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.

Každého kousku ovoce si vážíme a staráme se o něj tak, aby co nejméně přišlo nazmar. Jablka která přivezeme skladujeme bez přístupu vzduchu. Díky tomu zůstanou dlouho čerstvá a šťavnatá, a my tak umíme mošty dodávat celoročně. Měkké ovoce, které nestihneme zpracovat, zamrazíme a postupně zpracováváme až do další sezóny. A výlisky z jablek využíváme jako krmivo pro hospodářská zvířata.

Za kvalitu si prostě ručíme! Tomáš, Tomáš a Matěj Kořínkovi

 

Chcete vidět, jak vyrábíme naše produkty? Podívejte se na naše video!



Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení