Není lepší dělat věci tak, jak se má?

V okruhu 100km kolem nás roste vše co do našich moštů a pyré potřebujeme. Proto jsme během let navázali spolupráci se sadaři a pěstiteli, kteří pro nás tvoří kvalitní ovoce a zeleninu, plnou vitamínů, minerálů, podle pravidel integrované produkce SISPO.

Čím dál více se hovoří o alergiích. Zkusili jste se někdy zamyslet na tím, proč se lidé do exotických zemí musí očkovat a nebo při cestě ke středozemnímu moři nám všichni doporučují nepít vodu z kouhoutku? Přitom místní ji klidně používají a pijí že? Jednoduché, tělo je zvyklé na prostředí kde žije, proto i my zpracováme jen to co vyrostlo tam kde žijeme!

Veškerou šťávu a pyré si lisujeme a pasírujeme z česrtvého ovoce a zeleniny, které máme od sadařů z našeho okolí. To je zásadní rozdíl mezi mošty (za čerstva lisované šťávy) a 100% džusy v krabicích! Někdo může namítat, že koncetrát se přece udělal také ze šťávy, to je pravda ale voda se odpařila při minimálně 100°C, to znamená, že veškerí vitamíny jsou mrtvé! S párou odejde velká část silic takže šťáva ztrácí přirozenou vůni. A hlavně, koncentráty se dnes obchodují po celé světe, ano jsou určitě nezávadné ale pěstitelům na druhé straně zeměkoule pod ruce nikdo moc nekouká! Do původního stavu se vrátí jak, přidá se voda, ale odkud a jaká? Aby si výrobce byl zcela jistý, takovýto džus z koncentrátu opět sterilizuje a konzervuje systetickým vitamínem C, který se označuje jako kyselina askorbová.

Pasterace je proces, kdy se mošt nebo pyré ošetří rychlým zahřátím až na 82°C po dobu 5s a následně jsou chlazeny. Toto v kombinaci s rychlostí výroby, okamžitého naplnění do hermeticky uzavřeného obalu Bag-in-Box a vysokou hygienou zajistí produktu 12 měsíční trvanlivost a zachová v průměru až 70% vitamínů a minerálů oproti čerstvému ovoci či zelenině

Pokud se pasteruje plíseň nebo nakvašené ovoce, je to okamžitě v moštu nebo pyré cítit a to je špatně! Proto u nás každé ovoce a zeleninu, kterou zpracováváme nejdříve ručně přebereme a pak omyjeme. Toto si však nemohou dovolit velcí výrobci, kteří zpracovávájí výkupy od cest (kdo zjistí co bylo uvnitř či na spodku kontejneru?) a proto se semele vše. Poté se šťáva sterilizuje (ano, je tím pádem zcela nezávadná ale také bez vitamínů...) no a chuť se vždy doladí cukrem a kyselinou askorbovou, která se používá jako zakonzervant Vy se pak obvykle na obalu dočtete, že džus byl obohacen vitamínem C...!

To je přece jasné že? Ale všimli jste si někdy co se na některých výrobcích objevuje? Modifikovaný škrob - copak je třeba něco dohušťovat na dužnině z ovoce? No přece protlak a šťáva z koncentrátu. Ano slyšíte dobře, je to obvykle nešvar u levnějších přesnídávek, kde se místo zpracování ovoce použije šťáva z koncetrátu, ta se zahustí a je tu pyré! Ano levnější způsob výroby, ovšem vláknina z ovoce tam není - a není to právě vláknina, které máme málo a měli bychom jí konzumovat vice? Škrobem jen dodáme rychlou energii... Nehledě na to, že jistota sterilizace je opět všemocná!

Naše jméno je zárukou kvality a od založení společnosti se snažíme abychom neslevili z našeho hesla "profesionální přístup". Vždy bylo naším cílem dodávat na český trh kvalitní produkty ať už se jedná o zemědělskou techniku nebo produkty Ovocňáku. Šizených produktů a služeb je u nás dost a proto se snažíme přinášet kvalitu, je to sice težší cesta ale my ji považujeme za jedinou správnou!