Jak děláme Ovocňáky

Plody jsou omyty vodou, následně drceny a vsypány do lisu. Vylisovaná šťáva je poté filtrována a šetrně pasterována teplotou 83°C. Ještě za tepla je plněna do ekologického obalu Bag-in-Box, který je hermeticky uzavřen bez přístupu vzduchu. Jeho výhodou je zajištění trvanlivosti až 12 měsíců. Po otevření lze konzumovat až 3 týdny a to díky ventilu, který při čepování nepustí dovnitř vzduch. 3L balení lze pohodlně umístit do lednice. Princip plnění je stejný i do kapsiček, jen s tím rozdílem, že po otevření je doporučujeme zkonzumovat do 24h.

Ovoce a zelenina je před zpracováním ručně tříděna a senzoricky kontrolována. Následně je drť 2x pasírována, abychom se zbavili všech pevných částí a dosáhli zcela jemné dřeně. Za pomoci šetrné pasterace při 83°C pak v pyré zachováme to nejlepší z čerstvého ovoce či zeleniny. Pyré plníme do ekologického obalu Bag–in–box, případně do kapsiček. Ty společně s bezpečnostním víčkem jsou perfektní pro děti už od ukončeného 5. měsíce věku. Ideální svačinka do kočárku, do školy, na výlet či při sportu.