Bramborové noky s ovocným pyré a zakysanou smetanou

 

Obědy na sladko milují především děti, ale tento recept si určitě oblíbí i mnozí dospělí, které nostalgicky přenese do dětství. Toto jednoduché jídlo z bramborového těsta můžete směle obměňovat dle nabídky sezonního ovoce a vychutnat si tak ovocné potěšení kdykoliv během roku díky tomu, že naše pyré je dostupné během celého roku a vydrží několik měsíců.

Potřebujete:

  • 500 g bramborového těsta (polotovar) 
  • 500 ml vody
  • sůl 
  • 200 g malin
  • 500 g malinového pyré 
  • 200 g zakysané smetany 
  • 2 lžíce moučkového cukru 
  • strouhaná mléčná čokoláda

Postup:

  1. Bramborové těsto smíchejte s vodou a vytvořte hustší hmotu, ze které vytvarujte noky. Mělo by to jít snadno jako s modelínou. Noky pak můžete ihned začít vkládat do vroucí mírně osolené vody. 
  2. Vařte, dokud noky nevyplavou. Poté je vyndejte a mírně propláchněte vodou. 
  3. Pak už stačí jen ovocné pyré smíchat s cukrem, smetanou a přelít jím noky. 
  4. Na ozdobu použijte čerstvé maliny a lžičku zakysané smetany. Navrch nastrouhejte hoblinky čokolády.