Ovocňák chce na tábory, na výlety, k vodě… Vezmete nás prosím s sebou?

blog vylety

Blíží se léto a s ním hlavně děti čekají zábavné a vzrušující zážitky. A rodiče čekají přípravy, balení a snahy o to, aby dítě mělo všechno, co bude potřebovat. A znáte to, bez náhradního trička si poradí, ale bez energie? To nikdy! 

Tak jim do batohů a tašek na letní výlety a tábory nezapomeňte přibalit trochu zdravé energie, kterou si mohou samy a s chutí vychutnat. Ovocňák je přece plný svačinek, které zajistí, že děti nikdy nebudou hladové a vždy budou mít po ruce vitaminovou bombu, ať už jsou na letním táboře, výletě nebo se hrají v parku. A to všechno bez přidaného cukru nebo umělých konzervantů, ale pouze z českého ovoce.

Mošt v kapsičkách je ideálním společníkem na cesty do přírody. Díky praktičnosti obalu je téměř nezničitelný a odolný vůči celodennímu tahání v batohu. 250ml kapsička je nabitá vitamíny a přírodními cukry, které dodají potřebnou energii a tekutiny kdekoliv. A díky jednocestné membráně je ideální na cesty - ani děti se nemohou polít, i když pijí v jedoucím autě nebo třeba hlavou dolů. Pro vybíravé je kromě klasiky jablko a hruška k dispozici hned v několika verzích, jako například lesní ovoce, rakytník nebo třeba meruňka.

Pokud sháníte něco skladného ale neméně vitamínového, ovocné plátky určitě nezklamou. Ovoce sušené za nízkých teplot lisované do lahodných ovocných plátků je skvělým řešením, když nechcete, aby děti tahaly celý den v batohu velké kusy ovoce. Dvaceti gramový plátek vydá totiž za 160 gramů čerstvého ovoce. A díky procesu sušení si ovocné plátky zachovávají všechny důležité minerály a vitamíny. Také jde o ideální svačinu, kterou můžete dát dětem do zásoby na několik týdnů dopředu, protože jsou nezničitelné a odolávají vysokým teplotám.

Zajímavější variantou můžou být i ovocné kroužky. Jeden malý sáček jablečné nebo hruškové varianty obsahuje dva celé kusy ovoce! Kroužky jsou sladší a zábavnější variantou pro mlsouny, kteří se rádi o svoji svačinku podělí s kamarády. Kromě chuti potěší i obsahem vlákniny a přírodních cukrů.

Na žádném dobrodružství nesmí chybět pitný režim. Jeho dodržování dětem usnadní plastová Zdravá láhev české výroby, která zvládne všechno od vody až po bublinky. Děti si mohou vybrat ze dvou zábavných variant a vy se nemusíte bát škodlivých látek v plastu. 

My zkrátka rádi pomůžeme, aby děti měly na výletech svačiny, které pro ně budou lákavé minimálně tak jako hranolky a zmrzliny v bistrech podél výletních tras.