Ovocňák - 100% přírodní produkty z ovoce a zeleniny



Dodání zdarma

E-shop





Jako od babičky v moderním pojetí - Rýžový nákyp s ovocným pyré

Pro přípravu rýžového nákypu je alfou a omegou výběr kvalitních surovin. Z dobré rýže můžete stvořit přímo božskou lahůdku, v tomto případě s jablky a voňavou skořicí.

  • 300 g dlouhozrnné rýže
  • 750 ml mléka
  • 3 vejce
  • 120 g krupicového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • 300 g jablečného pyré
  • 200 g jablek
  • mletá skořice
  • 150 g másla

1. Mírně osolenou rýži uvařte v mléce s třetinou másla doměkka. Vařte tak dlouho, dokud se mléko neodpaří a nakonec přidejte cukr. Dejte mírně vychladit.

2. V míse utřete žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Vše opatrně smíchejte s uvařenou rýží. Polovinu hmoty dejte do máslem vymazaného pekáče. Na rýži rozprostřete nastrouhaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí a jablečným pyré. Překryjte druhou vrstvou uvařené rýže.

3. Nakonec vyšlehejte bílky do hustého sněhu a navrstvěte rýži.

Pečte ve vyhřáté troubě na 150°C asi 45 minut.

Fotogalerie

« Zpět