Ovocňák - 100% přírodní produkty z ovoce a zeleniny



Dodání zdarma

E-shop





Pečené vepřové koleno s hruškovým pyré

Dobře upečené vepřové koleno je prostě radost! Připravte ho s cibulí a hruškami. Vypečenou šťávu posilněte hruškovým pyré.

  • 1 vepřové koleno zadní
  • 3 celé hrušky
  • 500 g hruškového pyré
  • sůl
  • pepř celý
  • bobkový list
  • nové koření
  • 1 větší cibule
  • 1 červená cibule
  • 2 litry vody

1. Vepřové koleno očistěte a vložte do kastrolu. Přidejte cibule, nové koření, celý pepř a bobkový list, osolte, dolijte vodou, aby bylo koleno ponořené. Přiveďte k varu a uvařte doměkka. Trvá to přibližně 1,5-2 hodiny dle velikosti kolene.

2. Jakmile bude koleno měkké, vyndejte je, nechejte vychladnout a poté vykostěte. Vývar přeceďte.

3. Vykoštěné koleno mírně podlijte vývarem a přidejte nakrájené hrušky. Dejte prudce opéct do trouby při 230 °C na cca 20 minut. Dle potřeby přelévejte vývarem. Nakonec maso vyjměte a do výpeku vmíchejte hruškové pyré.

4. Podávejte s opečenou cibulí (žlutá i červená) a chlebem.

Fotogalerie

« Zpět