Zákaznická podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Měna
    CZK

    Domácí ároniové marshmellow

    marshmalow

    Připravit si marshmallows doma je nejen kreativní, ale také zdravější alternativou k běžným kupovaným sladkostem. Jejich příprava je zábava a výsledkem jsou nadýchané a jemné kousky, které lze obohatit přírodními příchutěmi - třeba ovocnými šťávami nebo extrakty.

    A proč se pustit do přípravy ároniových marshmallow? Ty totiž neobsahují umělé přísady, barviva ani konzervanty, na rozdíl od těch z obchodu. Domácí varianty jsou navíc skvělým způsobem, jak přizpůsobit složení svým potřebám – například méně sladké či obohacené o vitamíny.

    V této variantě přirozená sladkost medu a lahodná chuť aronii zajistí, že si je oblíbí celá rodina ať už samotné nebo například v horké čokoládě, která zahřeje v nepřízni počasí nejen u srdce.

    Ingredience na cca 25 kousků:

    • 80g bramborového škrobu
    • 80g moučkového cukru (lze použít kokosový či jiný)
    • 180 ml vody
    • 60 ml ároniového sirupu
    • 22 g želatiny v prášku
    • 330 g cukru (lze použít i kokosový nebo třtinový)
    • 385 g medu
    • špetka soli

    Postup:

    1. Pečící formu (nebo jinou hranatou nádobu) o velikosti 22 x 22 cm vymažeme lehce neutrálním olejem a vysypeme směsí z moučkového cukru a bramborového škrobu.
    2. Ve větší kovové nebo plastové míse smícháme 60 ml studené vody, ároniový syrup a želatinu, promícháme a necháme stranou.
    3. Do středně velkého hrnce nalijeme zbylou vodu (120 ml), přidáme cukr, med a špetku soli. Směs lžící promícháme a na středně velkém ohni vaříme do doby, dokud nezíská 150°C, následně rychle sundáme z plotýnky.
    4. Za pomocí ručního mixéru na nízký stupeň „rozbijeme“ želatinovou směs a poté pomalu přiléváme medovo-cukrovou směs po stěně mísy a postupně zvyšujeme rychlost mixování, dokud nebude vysoká. Jakmile je na vysoké rychlosti, pokračujeme v přidávání směsi.
    5. Směs šleháme po dobu cca 5 minut dokud nezíská lesk a na povrchu a nezačne tuhnout, následně ji nalijte do vysypané zapékací mísy a můžeme ji zarovnat za pomocí vlhkých rukou - nechte na kuchyňském pultu odkryté po dobu 12 hodin.
    6. Vršek marshmallow poprášíme směsí bramborového škrobu a moučkového cukru a následně pomocí špachtle uvolníme strany, vyndáme z formy a položíme na lehce pomoučněnou plochu.
    7. Poté za pomocí naolejovaného a posypaného nože  směsí škrobu a moučkového cukru nakrájíme kostičky o velikosti cca 4 cm a obalíme je ve směsi škrobu a cukru, aby se neslepily.

    Dobrou chuť :)