Pohár s višněmi a třešněmi

Višně a třešně jsou příbuzné a možná proto k sobě jejich chutě tak skvěle pasují. Tato pochoutka je vymazlená především proto, že na jeho přípravu potřebujete želatinu. Nejedná se však o žádný složitý recept. Do patnácti minut máte hotovo a můžete si užívat ovocné potěšení.

Potřebujete:

  • 150 g nalámané kvalitní bílé čokolády
  • 2 plátky želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 100 g višní (čerstvých či pražených)
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml šťávy Ovocňák jablko-višeň
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Na želé:

Postup:

  1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni či mikrovlnce a želatinu připravte dle návodu na obalu. 
  2. Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu  dejte do misky a ve vodní lázni (nad párou) vše vyšlehejte elektrickými metlami tak, aby vznikla pěna.
  3. Višně s cukrem povařte ve  šťávě asi 10 minut. V poslední minutě směs poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů višně a na ně čokoládu. 
  4. V posledním kroku připravte želé. Namočte želatinu del návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátou šťávou a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.