Pohár s višněmi a třešněmi

Višně a třešně jsou příbuzné a možná proto k sobě jejich chutě tak skvěle pasují. Tato pochoutka je vymazlená především proto, že na jeho přípravu potřebujete želatinu. Nejedná se však o žádný složitý recept. Do patnácti minut máte hotovo a můžete si užívat ovocné potěšení.

Potřebujete:

  • 150 g nalámané kvalitní bílé čokolády
  • 2 plátky želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 100 g višní (čerstvých či pražených)
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml šťávy Ovocňák jablko-višeň
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Na želé:

Postup:

  1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni či mikrovlnce a želatinu připravte dle návodu na obalu. 
  2. Smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr, žloutky a vymačkanou želatinu  dejte do misky a ve vodní lázni (nad párou) vše vyšlehejte elektrickými metlami tak, aby vznikla pěna.
  3. Višně s cukrem povařte ve  šťávě asi 10 minut. V poslední minutě směs poprašte škrobem a promíchejte. Rozdělte do pohárů višně a na ně čokoládu. 
  4. V posledním kroku připravte želé. Namočte želatinu del návodu a pak ji vymačkanou vyšlehejte se zahřátou šťávou a cukrem. Nechte v pohárech ztuhnout a ozdobte mátovými lístky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení