Farma Beckov - Biofarma roku 2022: Naše cesta k BIO výrobkům

farma

S radostí vám přinášíme velkou novinku ze společnosti Ovocňák! Naše Farma Beckov, zdroj ovoce pro naše produkty, se stala Biofarmou roku 2022. Tato prestižní ocenění nám udělilo Slovenská asociace BIO farem (EKOTREND), které ji udělilo ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství.

Naše rodinná farma Beckov se postupně transformovala na BIO režim od roku 2019. Pracovali jsme na všech detailech a od roku 2021 je naše živočišná i rostlinná výroba oficiálně certifikována jako BIO. Od loňského roku jsou také naše sady, které budou sloužit pro letošní sklizeň, plně v režimu BIO. Od loňska jsme tedy 100% BIO!

Důležitým mezníkem na naší cestě bylo oficiální předání ocenění, které se konalo dne 30. dubna. Jsme poctěni, že jsme mohli převzít žezlo farmy roku od loňského vítěze, Farmy Východná z podhůří vysokých Tater. Toto ocenění je především zásluhou toho nejmladšího z nás, Matěje, který vede farmu a je hnací silou.

Pro nás je tato cesta smysluplná a představuje základ našeho posunu k BIO výrobkům. Jsme nadšeni, že již v tomto roce představíme naše první BIO produkty. Pro Ovocňák je to další velký posun v kvalitě, který jsme měli v hlavě snad téměř od založení a věříme, že potěší jak přírodu, tak naše zákazníky.

Zemědělství je nedílnou součástí naší existence, utváří krajinu i prostředí ve kterém žijeme, zajišťuje obživu a ovlivňuje kvalitu našeho života. Proto nám záleží na tom jak hospodaříme, jak se staráme o půdu, sady i dobytek a víme, že jen kvalitní a zdravé ovoce nám může dát kvalitní základ pro naše výrobky. Děkujeme vám, že jste s námi na této cestě a těšíme se na sdílení našeho BIO úspěchu s vámi.

Reportáž v programu Farmárska revue, slovenské stanice RTVS, začíná v čase 7:15 tak mrkněte:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15192/408500#433