Naše pyré je užitečná ingredience pro vaření a pečení bez cukru

Ovocné pyré neboli přesnídávka je oblíbenou dětskou svačinkou. Ale jeho využití je mnohem pestřejší. Napadlo vás někdy, na co všechno se může hodit:

Naše pyré využijete při vaření i pečení a na sladkých i slaných jídlech si pochutnají děti i dospělí. A v našich receptech najdete spoustu tipů na to, co uvařit nebo upéct s touto ingrediencí.

Ovocná pyré a vlastně všechny naše výrobky obsahují jen a jen česko-slovenské ovoce a žádné nesmysly - žádná barviva, konzervanty, přidaný cukr nebo vodu. Takže vařit s nimi je jako vařit z tekutého ovoce, akorát s tou výhodou, že díky pasteraci ho v domácích zásobách můžete mít pořád. I mimo ledničku vydrží několik týdnů, takže takový tří nebo pětikilový bag-in-box je ideální ingredience do kuchyně.

Můžete u nás vybírat z desetidruhů pyré . Základem všech je vždy jablko, doplněné třeba rakytníkem, hruškou, černým rybízem nebo třeba mrkví. Takže vždy najdete takové, které k vašemu receptu bude ladit. A co tedy vařit?

Osladit to bez cukru

Pyré v kuchyni může nahradit v některých receptech ovocné džemy a marmelády, na rozdíl od nich neobsahuje žádný přidaný cukr. Takže je skvělou náplní třeba palačinek, ale hodí se i do krémů a náplní dortů a koláčů.

Přeliv barevný, ale ne na vlasy

Vynikne na kynutých ovocných knedlících i sladkých bramborových nocích jako “omáčka”. Uvidíte, že když je posypete tvrdým tvarohem a doplníte pyré, dítka ani neceknou, že by chtěla cukr s máslem!

Zapečené, zavařené…

Zkoušeli jste někdy lasagne na sladko? Italské to možná není, ale tenhle dezert (nebo hlavní jídlo?) je neurazí ani Itala. Nebo můžete díky pyré osladit rýžový nákyp a udělat ho mnohem ovocnější, než jen nakrájeným ovocem!

Vláčné a šťavnaté

Obecně je pyré skvělým stavebním prvkem dortových korpusů, bábovek, variací na perník a vůbec všech dezertů, u kterých nechcete, aby byl jejich základ vysušený. Pyré dodává těstu totiž šťavnatost a vláčnost, navíc je samo o sobě přírodním sladidlem, takže můžete směle ubrat z cukru. A ta ovocná chuť, to snad ani nemusíme rozebírat…

Ovoce na slano?

Ovocná chuť náramně přitahuje třeba se slaninou nebo s vepřovým kolenem, které si zapečené s hruškovým pyré uchová svou křehkost a přitom získá křupavost. A když kuře upečete s ovocným pyré, zachová si i v troubě díky vlhkost pyré šťavnatost a v kombinaci s výpekem z masa vám v pekáčku zůstane skvělá omáčka. Zapomeńte na švestkovou a zkuste třeba meruňkovou.

A zmrzlina bez práce!

Teď na léto nesmíme zapomenou! Není jednodušší cesta k nanuku, než pyré smíchat se smetanou nebo třeba jogurtem, dochutit a dát zmrznout a báječné nanuky s minimem cukru (nebo klidně bez něj)  jsou na světě.

Pořád je to málo tipů? Tak nás sledujte a budeme vám jich dávat tolik, že se u vás ani pětlitrová balení neohřejí, jak je budete denně potřebovat ;)