Bramborové noky s ovocným pyré a zakysanou smetanou

 

Obědy na sladko milují především děti, ale tento recept si určitě oblíbí i mnozí dospělí, které nostalgicky přenese do dětství. Toto jednoduché jídlo z bramborového těsta můžete směle obměňovat dle nabídky sezonního ovoce a vychutnat si tak ovocné potěšení kdykoliv během roku díky tomu, že naše pyré je dostupné během celého roku a vydrží několik měsíců.

Potřebujete:

  • 500 g bramborového těsta (polotovar) 
  • 500 ml vody
  • sůl 
  • 200 g malin
  • 500 g malinového pyré 
  • 200 g zakysané smetany 
  • 2 lžíce moučkového cukru 
  • strouhaná mléčná čokoláda

Postup:

  1. Bramborové těsto smíchejte s vodou a vytvořte hustší hmotu, ze které vytvarujte noky. Mělo by to jít snadno jako s modelínou. Noky pak můžete ihned začít vkládat do vroucí mírně osolené vody. 
  2. Vařte, dokud noky nevyplavou. Poté je vyndejte a mírně propláchněte vodou. 
  3. Pak už stačí jen ovocné pyré smíchat s cukrem, smetanou a přelít jím noky. 
  4. Na ozdobu použijte čerstvé maliny a lžičku zakysané smetany. Navrch nastrouhejte hoblinky čokolády.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení