Kuřecí závitek s meruňkovým pyré a rýží basmati

Kombinace jemného masa s ovocem je velmi oblíbená. Není divu, vypečená šťáva z masa a uzené slaniny v kombinaci s ovocným pyré totiž vytváří nadpozemskou chuť. Na přípravě tohoto receptu není nic složitého a opět se můžete přesvědčit, že Ovocňák je vaším parťákem i při přípravě slaných pokrmů.

Potřebujete:

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízek)
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g čerstvých meruněk
  • sůl
  • pepř
  • voda
  • 400 g rýže basmati
  • olej
  • 200 g meruňkového pyré

Postup:

  1. Maso omyjte, naklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete. Na plátky pak rozprostřete nakrájenou slaninu a meruňku. 
  2. Vše zatočte do závitků a naskládejte na vymazaný pekáč vedle sebe. Podlijte trochou vody, kterou smíchejte s pár kapkami oleje.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 min. Dle potřeby závitky podlévejte, jinak se mezitím můžete věnovat přípravě rýže. 
  4. Jakmile jsou závitky upečené, tak je vyndejte a do výpeku přimíchejte meruňkové pyré. Dle potřeby dosolte.
  5. Podávejte přelité výpekem s meruňkovým pyré a rýží basmati. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení