Kuřecí závitek s meruňkovým pyré a rýží basmati

Kombinace jemného masa s ovocem je velmi oblíbená. Není divu, vypečená šťáva z masa a uzené slaniny v kombinaci s ovocným pyré totiž vytváří nadpozemskou chuť. Na přípravě tohoto receptu není nic složitého a opět se můžete přesvědčit, že Ovocňák je vaším parťákem i při přípravě slaných pokrmů.

Potřebujete:

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízek)
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g čerstvých meruněk
  • sůl
  • pepř
  • voda
  • 400 g rýže basmati
  • olej
  • 200 g meruňkového pyré

Postup:

  1. Maso omyjte, naklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete. Na plátky pak rozprostřete nakrájenou slaninu a meruňku. 
  2. Vše zatočte do závitků a naskládejte na vymazaný pekáč vedle sebe. Podlijte trochou vody, kterou smíchejte s pár kapkami oleje.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 min. Dle potřeby závitky podlévejte, jinak se mezitím můžete věnovat přípravě rýže. 
  4. Jakmile jsou závitky upečené, tak je vyndejte a do výpeku přimíchejte meruňkové pyré. Dle potřeby dosolte.
  5. Podávejte přelité výpekem s meruňkovým pyré a rýží basmati.