Lasagne s pudinkem a meruňkami

My v Ovocňáku rádi boříme mýty. A jeden takový je o lasagních, které se prý vždy dělaly na slano. Ty však ne všem chutnají a věřte tomu, že naši variantu s pudinkem a pořádnou porcí ovoce si oblíbí všichni milovníci sladkých pokrmů.

Potřebujete:

  •  400 g těstovin lasagne
  • 1,5 l mléka
  • 300 g krystalového cukru
  • 150 g vanilkového pudinku
  • 300 g meruňkového pyré
  • 400 g meruněk
  • vanilkový lusk
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru

Postup:

  1.  Vanilkový pudink uvařte v mléce s cukrem, přidejte meruňkové pyré a vnitřní část vanilkového lusku. Nechte alespoň chvíli vychladnout. Pudink by měl být hustý a hodně sladký.
  2. Na pekáč nalijte první dávku pudinku a na něj rozložte pláty lasagní, přidejte nasekané meruňky. Takto vytvořte 3 – 4 vrstvy. Nakonec vše zalijte zbylým pudinkem a dejte do vyhřáté trouby na 150 °C na cca 45 minut. 
  3. Po upečení nechte vychladnout. Před podáváním nakrájejte na porce a znovu ohřejte. 
  4. Podávejte ozdobené šlehačkou a posypané cukrem.