Lasagne s pudinkem a meruňkami

My v Ovocňáku rádi boříme mýty. A jeden takový je o lasagních, které se prý vždy dělaly na slano. Ty však ne všem chutnají a věřte tomu, že naši variantu s pudinkem a pořádnou porcí ovoce si oblíbí všichni milovníci sladkých pokrmů.

Potřebujete:

  •  400 g těstovin lasagne
  • 1,5 l mléka
  • 300 g krystalového cukru
  • 150 g vanilkového pudinku
  • 300 g meruňkového pyré
  • 400 g meruněk
  • vanilkový lusk
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru

Postup:

  1.  Vanilkový pudink uvařte v mléce s cukrem, přidejte meruňkové pyré a vnitřní část vanilkového lusku. Nechte alespoň chvíli vychladnout. Pudink by měl být hustý a hodně sladký.
  2. Na pekáč nalijte první dávku pudinku a na něj rozložte pláty lasagní, přidejte nasekané meruňky. Takto vytvořte 3 – 4 vrstvy. Nakonec vše zalijte zbylým pudinkem a dejte do vyhřáté trouby na 150 °C na cca 45 minut. 
  3. Po upečení nechte vychladnout. Před podáváním nakrájejte na porce a znovu ohřejte. 
  4. Podávejte ozdobené šlehačkou a posypané cukrem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení