Rýžový nákyp s ovocným pyré

Pro přípravu rýžového nákypu je alfou a omegou výběr kvalitních surovin. Z dobré rýže můžete stvořit přímo božskou lahůdku, v tomto případě s jablky a skořicí, která vám krásně provoní byt. Sladký nákyp potěší malé i velké. Množství cukru se dá samozřejmě snížit pro vytvoření zdravější varianty. Cukr z ovoce totiž sám o sobě vytváří skvělou chuť.

Potřebujete:

  • 300 g dlouhozrnné rýže
  • 750 ml mléka
  • 3 vejce
  • 120 g krupicového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • 300 g jablečného pyré
  • 200 g jablek
  • mletá skořice
  • 150 g másla

Postup:

  1. Mírně osolenou rýži uvařte v mléce s třetinou másla doměkka. Vařte tak dlouho, dokud se mléko neodpaří a nakonec přidejte cukr. Dejte mírně vychladit.
  2. V míse utřete žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Vše opatrně smíchejte s uvařenou rýží. 
  3. Polovinu hmoty dejte do pekáče, který nejprve vymažte máslem. V misce si smíchejte nastrouhaná jablka s cukrem, skořicí a jablečným pyré. Tuto směs rozprostřete na rýži a překryjte další vrstvou uvařené rýže.
  4. Nakonec vyšlehejte bílky do hustého sněhu a polijte s nimi rýži. Nechte péct ve vyhřáté troubě 150 °C asi 45 min.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení