Jahodové knedlíky s pyré od Ovocňáka

U ovocných knedlíků ještě zůstaneme, protože s Ovocňákem jsou zkrátka nejlepší. Tyto jsme se rozhodli vyzkoušet se zakysanou smetanou, která nás v kombinaci s ovocem velmi mile překvapila. Vyzkoušejte sami a uvidíte, že tento sladký oběd je jako dělaný na bezstarostné dny plné slunce.

 Potřebujete:

  • 15 g droždí
  • 30 g krupicového cukru
  • 330 ml mléka
  • 750 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 600 g jahod
  • 100 g moučkového cukru na posypání
  • 300 g zakysané smetany
  • 300 g jahodového pyré

Postup:

  1. Droždí rozmíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte trochu mouky a rozmíchejte. Vznikne kvásek, který nechte vykynout.
  2. Do zbylé mouky přidejte vejce, sůl, kvásek a zbylé mléko. Vypracujte hladké těsto a nechte znovu vykynout.
  3. Těsto rozválejte na silnější plát a nakrájejte na čtverce. Poté do čtverců vložte očištěné jahody, pečlivě zabalte a nechejte ještě jednou vykynout.
  4. Vykynuté knedlíky se vaří v mírně osolené vodě 10-12 minut. Po uvaření je ihned propíchněte, aby z nich unikala pára a knedlíky se nesrazily.
  5. Do zakysané smetany vmíchejte jahodové pyré. Knedlíky podávejte podlité smetanou s pyré, případně je můžete posypat moučkovým cukrem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení