Zákaznická podpora:+420 724 626 133eshop@ovocnak.cz
    Měna
    CZK

    Jahodové knedlíky s pyré od Ovocňáka

    U ovocných knedlíků ještě zůstaneme, protože s Ovocňákem jsou zkrátka nejlepší. Tyto jsme se rozhodli vyzkoušet se zakysanou smetanou, která nás v kombinaci s ovocem velmi mile překvapila. Vyzkoušejte sami a uvidíte, že tento sladký oběd je jako dělaný na bezstarostné dny plné slunce.

     Potřebujete:

    • 15 g droždí
    • 30 g krupicového cukru
    • 330 ml mléka
    • 750 g hrubé mouky
    • 1 vejce
    • sůl
    • 600 g jahod
    • 100 g moučkového cukru na posypání
    • 300 g zakysané smetany
    • 300 g jahodového pyré

    Postup:

    1. Droždí rozmíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte trochu mouky a rozmíchejte. Vznikne kvásek, který nechte vykynout.
    2. Do zbylé mouky přidejte vejce, sůl, kvásek a zbylé mléko. Vypracujte hladké těsto a nechte znovu vykynout.
    3. Těsto rozválejte na silnější plát a nakrájejte na čtverce. Poté do čtverců vložte očištěné jahody, pečlivě zabalte a nechejte ještě jednou vykynout.
    4. Vykynuté knedlíky se vaří v mírně osolené vodě 10-12 minut. Po uvaření je ihned propíchněte, aby z nich unikala pára a knedlíky se nesrazily.
    5. Do zakysané smetany vmíchejte jahodové pyré. Knedlíky podávejte podlité smetanou s pyré, případně je můžete posypat moučkovým cukrem.