Byl jednou jeden Ovocňák aneb jak to všechno začalo


 Ovoce z lokálních sadů pro malé i velké. Poctivá práce českých rukou a suroviny pěstované v Chráněné krajinné oblasti v Bílých Karpatech. Plátky, mošty i pyré té nejovocnější chuti. To vše je Ovocňák. Ale kdo Vám ho přináší?

 Z rodiny do rodiny

Za vznikem značky stojíme my – dva bratři – Tomáš a Matěj Kořínkovi, ale nic z našeho původního plánu by se neuskutečnilo bez pomoci našeho otce, Tomáše Kořínka staršího, který už v roce 1990 začal obchodovat se zemědělskou technikou a byl nám tak v podnikání inspirací. Za značkou dodnes stojí celá rodina Kořínkových, dokonce i maminka, která krom provozní agendy zajišťuje to, že stále fungujeme více jako rodina než jako firma. Tým Ovocňáka se za dobu svého působení rozrostl na 20 členů, ale rodinná atmosféra stále zůstává.

 Začalo to moštem

Tedy úplně původně to vlastně začalo mlékem, ale to už je dávno. Tehdy se Ovocňák ještě nejmenoval Ovocňák a my poskytovali zákazníkům mlékomaty, ve kterých mohli zakoupit mléčné výrobky od farmářů. Sami jsme tak zjistili, jak obrovský je rozdíl mezi mlékem z farmy a ze supermarketu. Na stejný problém jsme narazili právě u moštů, které u nás téměř nikdo nevyráběl a když už ano, jednalo se o nápoje plné zbytečných konzervantů.

 Přesně to jsme se rozhodli změnit. Začali jsme odkupovat ovoce od našich známých farmářů a s většinou z nich spolupracujeme dodnes, jen méně, protože zájem o naše produkty rostl a my začali pěstovat ovoce ve vlastních sadech. Díky tomu se nám otevírá jedinečná možnost mít kvalitu produktů plně pod kontrolou. S rostoucí poptávkou jsme se rozhodli rozšířit nabídku, která dnes krom moštů zahrnuje také lahodné pyré z ovoce i zeleniny a dále ovocné plátky, které představují vhodnou alternativu přeslazených sušenek.

 Úcta k přírodě

Naše produkty vyrábíme s respektem k přírodě i zákazníkům – ačkoliv je to těžší cesta, stojí za to. Vážíme si každého vypěstovaného kousku ovoce a podle toho s ním také zacházíme. Plody sklízíme vždy v době zralosti, kdy jsou nejchutnější a není tak potřeba je dochucovat přidanými cukry. Produkty, které od nás zakoupíte, prochází pouze šetrnou pasterizací, díky čemuž zůstávají čerstvé po dobu 12 měsíců, a to i bez přidaných konzervantů. Můžete si tak kdykoliv vychutnat kousek té nejčistší přírody, a to na cestách i v pohodlí vašeho domova. Bude nám ctí vám jej i nadále poskytovat. Protože pokud je něco lepší než klid sadů zalitých sluncem, pak je to spokojenost našich zákazníků.