Letní osvěžení s Ovocňákem: recepty na drinky pro malé i velké

Letní osvěžení s Ovocňákem: recepty na drinky pro malé i velké

S příchodem horkých letních dní budete pravděpodobně stále častěji hledat možnost, jak se zchladit. Přinášíme vám proto několik receptů na nápoje pro děti i dospělé, které si můžete připravit z našich moštů.

A proč je právě Ovocňák tím nejlepším osvěžením? Jeho složení tvoří 100 % ovoce, takže už nezbývá místo pro zbytečné konzervanty ani sladidla. Navíc nově nabízíme rodinná bag-in-box balení, která vám umožňují si domů objednat tři nebo pět litrů toho nejkvalitnějšího moštu nebo pyré. Díky šetrné pasterizaci mají tato balení trvanlivost až 12 měsíců. Vsadíme se ale, že tak dlouho vám doma určitě nevydrží, protože by byla škoda nevyzkoušet některý z následujících receptů.

Nealkoholické drinky z moštu (nejen) pro děti: 

Ledové osvěžení

To nejjednodušší, co můžete v létě udělat, je nalít mošt do tvořítek na led a nechat ho zmrazit. Sladké a barevné ledíky vám pak osvěží sodovku, míchaný drink nebo klidně ovocný mošt.

Mátové osvěžení

Čerstvou mátu jemně rozmělněte a přidejte do třílitrového džbánu, zalijte šťávou z jednoho citronu a podle potřeby doslaďte. Přidejte vychlazenou perlivou vodu a kostky zmrzlého moštu, klidně různé příchutě. Sklenice můžete ozdobit kousky jablek či jiným ovocem.

Zázvorovo jablečná limo

Zázvorový základ: ¾ šálku čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky (i se slupkou) vložte do nepřilnavého hrnce. Přijdejte 150 gramů krupicového cukru a zalijte 200 mililitry vody. Za stálého míchání vařte zhruba 15 minut, abyste získali konzistenci hustšího sirupu. Ten poté přeceďte a po zchladnutí na pokojovou teplotu přidejte 60 mililitrů citronové šťávy, čímž se chutě hezky vyváží a nepřijdete o vitamíny z citronu.

Pak už stačí zalít zbytkem sodovky (300 mililitrů) a k tomuto zázvorovému základu přilít 125 mililitrů jablečného moštu Ovocňák. Na závěr přidejte ještě 1 lžíci nasekaného zázvoru a jablka nakrájená na tenké plátky. Případně můžete ještě před tím pokapat citronem. Hotový drink pak podávejte s ledem a užijte si tu pravou letní atmosféru.

Kapka alkoholu pro dospělé:

Ovocňákovo rybízové či jiné víno

Sto mililitrů vychlazeného bílého vína smíchejte se 100 mililitry rybízového moštu od Ovocňáku. Doporučujeme zde ale vyzkoušet také jablečný mošt nebo třeba i višňovou variantu, protože fantazii se meze nekladou. Na závěr samozřejmě můžete přidat dle potřeby led.

Rudý horolezec

V šejkru s ledem protřepejte 30 mililitrů skotské whisky a 20 mililitrů jahodového Ovocňáka. Přilijte 40 mililitrů pomerančového džusu a 10 mililitrů citronové šťávy. Znovu promíchejte, sceďte a přidejte do poháru spolu s několika kostkami ledu. Celý drink můžete podtrhnout ozdobením sklenice jahodami napíchnutými na špejli.

Ovocňákův Radler

Dvě stě mililitrů vychlazeného jablečného moštu od Ovocňáku zalijte 300 mililitry světlého piva a můžete se těšit, že si s vámi konečně dá pivo i ten, kdo ho normálně nepije.