O tom, proč Ovocňák miluje rakytník a proč vaše ratolesti budou taky

Možná jste zaznamenali, že rakytník se těší čím dál větší oblibě. Není divu, oranžové plody tohoto keře jsou sice malé, ale umí udělat velkou parádu. Obsahují pořádnou dávku vitamínu C, proto by s přicházejícím podzimem neměly chybět v jídelníčku žádného školáka. Benefitů rakytníku je však mnohem více. Pojďme se na ně podívat.

Jak se to tam všechno vejde?

Protože rakytník obsahuje 25x více vitamínu C než citrony, můžete se spolehnout, že pomohou s chřipkou či nachlazením. Pořádnou dávku rakytníku najdete v našich moštech, které seženete ve třech různě velkých baleních. Pro prevenci onemocnění všeho druhu při snídani či svačině sáhněte po rakytníkovém džemu, který vyrábíme ve dvou kombinacích – jednou rakytník doplňuje hruška a podruhé jahoda. Vitamín C ale zdaleka není jediným pomocníkem pro vaši imunitu. Rakytník se pyšní také obsahem vitamínů A, B, E, K a velkou spoustou minerálů, například draslíkem nebo železem.

Od nejmenších po největší

Pokud hledáte přírodní cestu, jak posílit imunitu u těch nejmenších, jste v cíli. Plody rakytníku jsou vhodné i pro kojence, je však zapotřebí hlídat dávkování, kvůli vysokému obsahu vitamínu C. Kojenci by měli přijmout 50 mg tohoto vitamínu denně. Pro předškoláky se nebojte dávku zvýšit na 60-70 mg. Nespornou výhodou rakytníku je fakt, že si ho děti rychle oblíbí díky jeho chuti a není třeba  je nutit polykat vitamíny.

Dobrou zprávou je, že děti i dospělí přijímají nejméně polovinu doporučené denní dávky vitaminu C během dne v ostatní stravě a produkty od Ovocňáka se hravě postarají o tu druhou polovinu. Pozor jen u naší rakytníkové šťávy, kterou je třeba dávkovat po lžičkách, protože pouhých 100 ml obsahuje 95 mg vitamínu C, což je dávka pro dospělé. Jedná se v podstatě o čistý rakytník, proto ji zavolejte na pomoc, když potřebujete instantní úlevu od nemoci.

Chřipka si na vás nepřijde

Pokud potřebujete pouze posílit imunitu, doporučujeme naši 100% rakytníkovou šťávu smíchat s vodou a máte ideální nápoj na každý den. Denně můžete užívat také rakytníkový sirup, jehož chuť je doplněna o jablečný koncentrát a není potřeba ani zrnko přidaného cukru. I ty nejmlsnější jazýčky si určitě zamilují rakytníkové pyré, které stejně jako všechny ostatní produkty z rakytníku, vyrábíme z plodů pěstovaných v našich sadech v Beckově a to bez použití chemie. Aktuálně máme nakročeno k BIO kvalitě a vy tak můžete svým ratolestem dopřát to nejlepší. 

Nejmenší 200 gramové balení našeho pyré je navíc připraveno vyrazit s dětmi do školy a krýt jim záda, když na ně zrovna něco leze nebo zabránit tomu, aby na ně vlezlo ;). Pro celou rodinu pak nabízíme výhodné balení rakytníkových dobrot

Tento podzim se tak můžete vyhnout sezónním chřipkám a podpořit své tělo přírodní cestou. Balíček Imunita je k dispozici, stačí si vybrat a pak už jen vyrazit ven beze strachu z toho, že se Vaše děti nachladí.