Ovocňák radí, jak vypadá ideální svačinka do školních lavic

Prázdniny jsou ty tam a máme před sebou opět nový školní rok, který snad už bude alespoň podobný běžným školním rokům, po kterých se tolik stýskalo dětemi jejich rodičům. Rozhodně ale bude potřeba ještě víc než kdy jindy posilovat imunitu dětí a dbát o jejich zdraví (aby nám školy vydržely otevřené).. Naštěstí si můžete na pomoc zavolat Ovocňáka, který vám vysokým obsahem vitamínů kryje záda.

Víc než jen něco na zub

Každý školák potřebuje energii na delší dobu, aby se dokázal soustředit. Takovou energii však nezaručí žádný kupovaný zákusek ani energetický nápoj. Klíčem je především vyvážená strava. Jak má tedy vypadat svačinka, která obsahuje vše, co naše tělo potřebuje? 

Pokud připravujete svačinu na dopoledne, měla by tělu dodat pořádný nášup energie a nastartovat ho na zbytek dne. To hravě zvládne cukr. Samozřejmě nemáme na mysli rafinovaný cukr, ale přirozeně se vyskytující cukr, který najdeme především v ovoci. Ovocňák Vám proto přináší ovocné plátky a pro lenochy, kterým se nechce kousat, tu máme Ovocňákovo pyré neboli přesnídávku. Obě svačinky vyrábíme z mnoha různých druhů českého ovoce a všechny se pyšní pořádnou porcí vitamínů i vlákniny. 

Co dát do svačinového boxu

Výhodou Ovocňákových svačinek je především to, že se nemusíte zdržovat s jejich přípravou a přitom dodáte svému školákovi spoustu zdraví a energie. Ovocňákovy přesnídávky nabízíme hned ve čtyřech různých baleních. Školákům se asi nejvíce bude líbit 120 gramové a 200 gramové balení kapsiček, které padnou tak akorát do ruky nebo do školního batohu. Pro zajištění dostatku bílkovin můžete přidat jogurt, chuť skvěle pozvedne i müsli. Svačinu pak jen stačí umístit do Ovocňákova školního boxu. Ten má dvě barevná provedení a je součástí Ovocňákových balíčků, ve kterých naleznete kromě kapsiček moštů a přesnídávek i několik ovocných plátků.

Pitný režim je základ

Dobrou svačinku je třeba zapít a jak všichni víme, nejzdravější tekutinou je čistá voda. Ta však nepatří mezi oblíbené nápoje většiny školáků, a proto doporučujeme vyzkoušet mošty, které nabízíme hned v několika příchutích a vybere si každý. Navíc mají jednu superschopnost. Dokážou každého školáka přenést ze školní lavice k babičce na zahradu a na chvíli tak připomenou sladkou chuť pravého léta. Ovoce v nich totiž pochází z prosluněných českých sadů. 

I když si Ovocňákovy svačinky zamilujete, je třeba myslet na to, že ovoce nesmí být jedinou složkou svačiny. Stejně jako u dospělých, tak i dětské tělo se v pozdních odpoledních hodinách se tělo připravuje na spánek, a proto sáhněte raději po zelenině. V dopoledních hodinách se, ale určitě můžete na Ovocňáka spolehnout. Moc rád bude dětem pomáhat na cestě ke školním úspěchům.