První alkoholický Ovocňák díky plzeňskému pivovaru Proud

kisselac

Pořád říkáme, že Ovocňák není jen pro děti, že i dospělí si na něm pochutnají. Ale teď můžeme říct, že aktuální novinka je jen pro dospělé! Plzeňský experimentální pivovar Proud připravil na léto osvěžující Kisseláč - pivo, které uvařil společně s našimi švestkami. Ty dávají této limitované lahůdce příjemně kyselou a osvěžující chuť.

Švestky z našich sadů v Beckově jsou tentokrát alkoholické. Ne, pálenku z nich neděláme, i když by se to nabízelo a na Moravě se skoro stydíme, že je tak nevyužíváme. Ale my chceme věci dělat trochu jinak. A proto jsme se spojili s moc zajímavým pivovarem a výsledkem spolupráce je pivo, které je šťavnaté a ovocné jako Ovocňák sám. Na jeho výrobu totiž pivovar Proud použil kromě chmelu a sladu naše švestkové pyré z loňských slaďoučkých švestek. A proto ho pivovar popsal takhle: Je příjemně kyselý, tak akorát, jako svěží polibek, když tě poprvé nachytají na švestkách. Zavzpomínej na příběh, který se začal psát už loňské léto v sadu na farmě Beckov.

Pivní znalce třeba nalákáme přesnějším popisem přímo od sládkové pivovaru Proud Lenky Strakové: „Kisseláč je po všech stránkách lehké pivo stylu Berliner Weisse. Vůně je svěží s nádechem po švestkách nebo po švestkových povidlech. Po napití je patrná příjemná kyselost, která nezkřiví tvář, ale naopak nechá vyniknout jemný kyselý charakter i sladový základ.“

Jedná se o limitovanou letní specialitu, kterou můžete čepovanou ochutnat na festivalech po Česku. A pokud nejste festivaloví, tak ho koupíte na e-shopu pivovaru Proud, ve specializovaných pivotékách a samozřejmě v pivnicích, které nabízí i Plzeňský prazdroj.