Zmrzlina se šlehačkou a višňovým pyré

Zmrzlin, které můžete s pomocí Ovocňáka připravit, je nespočet, ale tento recept se pro vás stane vítězem, pokud máte rádi višně. V horkých letních dnech se tento recept vyplatí vyzkoušet. Ledový nanuk je tím nejlepším osvěžením a v kombinaci s čerstvým ovocem Vás příjemně ochladí. 

Potřebujete:

  • mletá skořice
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
  • višně (nejlépe čerstvé)
  • 300 g višňového pyré

Postup:

  1. Šlehačku společně s vanilkovým cukrem ušlehejte.
  2. Ušlehanou směs vmíchejte do pyré a přidejte pár višní a skořici.
  3. Směs nechte minimálně 2 hodiny v misce zamrazit. Pak už stačí hezky naservírovat – skvělou ozdobou budou čerstvé višně se šlehačkou.

TIP: Zmrzlina za 10 vteřin

Pokud nemáte času nazbyt, dá se zmrzlina s Ovocňákem připravit i bleskovou rychlostí. Stačí Vám vybrat si své oblíbené pyré a do 500 g vmíchat 80 g cukru. Směs pak stačí nalít do formiček, vložit špejle a nechat v mrazáku. Stačí pár hodin a nanuky jsou připraveny.