Kynuté meruňkové knedlíky s meruňkovou šlehačkou

Ovocňák k obědu – to zní jako plán. Tradiční kynuté knedlíky s meruňkami patří mezi velmi oblíbená jídla a s Ovocňákem jim můžete dodat svěží šmrnc díky ochucené šlehačce. 

Potřebujete:

  • 15 g droždí
  • 30 g krupicového cukru
  • 330 ml mléka
  • 750 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl 
  • 600 g meruněk
  • 100 g moučkového cukru na posypání
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 300 g meruňkového pyré

Postup:

  1. Droždí rozmíchejte s cukrem, rozřeďte malým množstvím vlažného mléka, přidejte trochu mouky a rozmíchejte. Vznikne vám kvásek, který nechte vykynout.
  2. Do zbylé mouky přidejte vejce, sůl, kvásek a zbylé mléko. Vypracujte hladké těsto a znovu dejte vykynout. 
  3. Těsto rozválejte na silnější plát a nakrájejte na čtverce. Poté do těchto čtverců vložte meruňky, které pečlivě zabalte a nechejte ještě jednou vykynout.
  4. Vykynuté knedlíky vařte v mírně osolené vodě 10-12 minut. 
  5. Po uvaření ihned propíchněte, aby mohla uniknout pára a knedlíky se nesrazily.
  6. Posledním krokem je příprava smetany, kterou stačí vyšlehat dotuha a jemně do ní vmíchat meruňkové pyré, popřípadě dosladit moučovým cukrem.
  7. Knedlíky se podávají zalité smetanou, případně je můžete posypat skořicí nebo kakaem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení