Žemlovka s tvarohem a višněmi

Variací na téma žemlovka existuje dlouhá řada. My jsme pro vás připravili verzi s chuťově výraznými višněmi a ochuceným tvarohem. Jedná se o sladkou bombu, nicméně cukr můžete vždy vynechat a spolehnout se na přírodní chuť našeho ovoce.

Potřebujete:

  • 500 g veky
  • 90 g moučkového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 350 g měkkého tvarohu (tučný)
  • 2 vejce
  • 600 ml mléka
  • 300 g višňového pyré
  • 150 g másla
  • 300 g čerstvých nebo mražených višní

Postup:

  1. Rozšlehejte vejce a nalijte je do mléka. V této směsi následně namáčejte veku nakrájenou na plátky. 
  2. V druhé míse smíchejte tvaroh a višňové pyré, dle chuti doslaďte. Potom začněte vrstvit namočenou veku do pekáčku. Na veku dejte višně a višňové pyré s tvarohem. Posypte cukrem a pokračujte s dalšími vrstvami. Horní vrstva by měla být z veky.
  3. Nakonec pokapejte rozpuštěným máslem a vše potřete rozšlehanými bílky. Dejte péct při 150 °C na cca 45 min. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.