Žemlovka s tvarohem a višněmi

Variací na téma žemlovka existuje dlouhá řada. My jsme pro vás připravili verzi s chuťově výraznými višněmi a ochuceným tvarohem. Jedná se o sladkou bombu, nicméně cukr můžete vždy vynechat a spolehnout se na přírodní chuť našeho ovoce.

Potřebujete:

  • 500 g veky
  • 90 g moučkového cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 350 g měkkého tvarohu (tučný)
  • 2 vejce
  • 600 ml mléka
  • 300 g višňového pyré
  • 150 g másla
  • 300 g čerstvých nebo mražených višní

Postup:

  1. Rozšlehejte vejce a nalijte je do mléka. V této směsi následně namáčejte veku nakrájenou na plátky. 
  2. V druhé míse smíchejte tvaroh a višňové pyré, dle chuti doslaďte. Potom začněte vrstvit namočenou veku do pekáčku. Na veku dejte višně a višňové pyré s tvarohem. Posypte cukrem a pokračujte s dalšími vrstvami. Horní vrstva by měla být z veky.
  3. Nakonec pokapejte rozpuštěným máslem a vše potřete rozšlehanými bílky. Dejte péct při 150 °C na cca 45 min. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení