Voní jako punč, chutná jako punč, je to Ovocňákův brusinkovo-jablečný mošt!

brusinka

Všechny naše mošty si můžete ohřát, a v zimě tam prohřát celé tělo s chutí. K tomu asi víte, že máme dva úplně speciální, které jsou přímo určené, k tomu, aby se pily teplé - mošt se zázvorem a s vánočním kořením. A letos vůbec poprvé si můžete koupit náš punč. Tak říkáme našemu novému brusinkovo-jablečnému moštu s punčovým kořením

Tak je to tedy punč nebo ne?

Že to složení vám nepřipomíná punč? Víno ani rum ten náš opravdu neobsahuje, protože jsme chtěli vymyslet nějaký, který by mohly i děti. Schválně ho ale ochutnejte a dejte nám vědět, jestli vám snad nepřipomíná Vánoce a tradiční punče. Nám rozhodně! 

Tajemství jeho chuti je ve sladkosti, kterou mu dodávají naše sladká česká jablka a v aroma dodaném naší tajnou směsí punčového koření. Ale to, co z něj dělá punč, je především brusinkový mošt. Ten sladkost vyvažuje kyselostí a úplně jemňounkou trpkostí brusinek. Ty mu navíc kromě chuti dodávají i spoustu zdraví prospěšných látek, které ten klasický punč rozhodně postrádá. 

Zdraví, které zahřeje a chutná

Brusinka je totiž takové české superovoce. Málokteré ovoce z našich krajin má v sobě více antioxidantů a živin. Obecně jejich konzumace prospívá močovým cestám, jsou protizánětlivé a zpomalují stárnutí organismu. A hlavně jsou strašně dobré! Hlavně ty české, které samozřejmě používáme my.

V našich moštech zachováváme maximum živin díky tomu, že používáme ovoce jen dokonale zralé, tedy na živiny nejbohatší (a chuťově nejlepší samozřejmě) a lisujeme ho za studena. Poté ho pasterujeme za nízkých teplot, protože jak vysoký tlak, tak vysoká teplota především vitamíny ničí. A to by byla škoda.

Jednodušší už to nebude

A na našem punči je nejlepší, že na něj potřebujete přesně jednu ingredienci, náš brusinkový mošt, a máte hotovo. Tedy ještě ho musíte ohřát, ale to zvládnou i ti, kdo „neumí uvařit ani čaj”, protože ten už je těžký, to jsou ingredience dvě. ;) 

Doporučujeme pro ohřátí používat parní trysku kávovaru, pokud máte doma, nebo ohřívat pomalu, na mírný stupeň a při stálém míchání. Jen tak si punč zachová nejen chuť, ale i zdraví prospěšné látky. Vitamíny totiž ničí teploty už od 60 °C.

A dospělácká varianta na závěr

Dospělákům možná bude chutnat ještě o něco víc, když si do něj přidají kapku nějakého toho dospěláckého pití. My máme vyzkoušený rum a červené víno, ale budeme rádi, když nám dáte vědět, s čím vám náš punč chutná nejvíc!

 

A trochu toho ostřejšího můžete zkusit i v ostatních našich horkých moštech.